Nieuwste foodtrend: wijnijs

Posted by in Artikelen voor Nederland | 0 comments

Nieuwste foodtrend: wijnijs

(Share a Bottle, 15 juli 2016) De zomer is in aantocht, of is hij al begonnen? We worden ongeduldig! Schijnt de zon eenmaal dan, hup hup, op naar een fijn terras. Maar wat neem je dan om een beetje af te koelen. Een ijskoude sorbet? Of een koel glas rosé? Voor twijfelaars bestaat er sinds kort de ideale combinatie: de winecream: dé nieuwe foodtrend in de VS. Zie jij jezelf deze zomer al likken aan je wijn?

 Geheim ingrediënt

Aanstichters zijn Dan en zijn zus Katie Gorham, die tijdens het kerstdiner met hun familie enorm veel zin hadden in ijs, maar tegelijkertijd wijn wilden blijven drinken. Ach ja, wie kent dit dilemma niet… Aan tafel ontstond het idee voor wijnijs. Dit bleek geen alcoholische oprisping na een avondje doorzakken. Nee, broer en zus Gorham experimenteerden een jaar lang, op zoek naar de perfecte combinatie. Wijn bevriest namelijk niet in de vriezer, zelfs niet gemengd met room. Hun geheime ingrediënt: voeg vloeibare stikstof toe. Vervolgens nog wat vers fruit naar keuze, noten en eventueel chocola. Klaar is je winecream!

Sauvignon Softijs of Coupe Chardonay

Wijn dat smelt op je tong? Voor echte wijnliefhebbers is dat vloeken in de kerk. Zij gruwelen waarschijnlijk al bij de gedachte. Wat heeft wijnijs nog met wijn te maken? De enige overeenkomst is de hoeveelheid alcohol, die is met 10% gelijk aan een glas. Maar verder? Winecream is niet gemaakt van de ons bekende rode en witte druivensoorten. Er komt zelfs geen druif aan te pas! De familie Gorham maakt namelijk ‘ambachtelijk bereide vruchtenwijn’ in smaken als aardbei, kers, ananas en peer. Je likt dus niet aan een Sauvignon softijsje, laat staan dat je een Coupe Chardonay leeg lepelt. Misschien dan toch maar ‘gewoon’ een glas rosé bestellen?

PS: In 2014 introduceerde Mercer’s Diary in New-York wijnijs met 5% alcohol in smaken als chocolate Cabernet, red raspberry Chardonnay, Riesling en cherry Merlot. Misschien gewoon een keer proberen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *