Sesamstraat

Posted by in Artikelen voor Nederland | 0 comments

Sesamstraat

(december 2012)* Op een frisse winterse dag in december is het allereerste Sesamstraat Congres in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug een feit. Zo’n zeventig mensen worden via de rode loper warm onthaald in Kasteel Sterkenburg in Driebergen.

Toekomst van Sesamstraat

Werd in november het kasteel nog overspoeld door boeren met hun vrouwen, nu lopen door de ietwat frisse kasteelgangen acteurs, poppenspelers, regisseurs, schrijvers, animatoren, illustratoren, onderzoekers, muzikanten en een paar kritische buitenstaanders. Zouden in deze ambiance een aantal frisse ideeën kunnen opborrelen die bruikbaar zijn voor de toekomst van Sesamstraat?

Sesamstraat stelt zichzelf ter discussie

Dat het deze dag niet alleen gaat om een paar leuke nieuwe programma ideeën wordt al snel duidelijk. Eindredacteur Ajé Boschhuizen heet iedereen welkom en spreekt de waarschuwende woorden ‘Vandaag stelt Sesamstraat zichzelf ter discussie, voordat anderen dat met Sesamstraat gaan doen.’

Bezuinigingen

Een alarmsignaal, omdat de aanval op het programma van diverse kanten dreigt te komen. Zoals vanuit de politiek, die momenteel onderzoekt hoe er nog eens extra honderd miljoen euro kan worden bezuinigd op de Publieke Omroep. Of vanuit de managers van de Publieke Omroep zelf. Er zijn signalen dat zij Sesamstraat uit het avondslot willen halen en het programma willen verplaatsen naar een zeer ongunstig uitzendtijdstip. Heel vroeg in de ochtend bijvoorbeeld.

*eerste alinea uit rapportage Sesamstraat congres

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *